Digitaldagen 2020

Några av de ämnen som Digitaldagen 2020 kommer att beröra:

  • Hur påverkar digitalisering och klimatomställning näringslivet?
  • Är hållbar digitalisering en barriär eller en möjlighet?
  • En stad blir smart.
  • Digitalisering och samhällsutveckling.

Schema

If have enough people wanting to attend the same course then we can run one just for you. If you prefer to study in your own time and learning packages from our complete collection. If have enough people wanting to attend the same course.

Tisdag, 04

10:00am
PRACTICAL UX METHODS
Patrick McNeil

14:30am
SIMPLIFY YOUR SITE
Barry Clark

Friday, 05

10:00am
CSS OVERLOAD
Patrick McNeil

14:40am
RESPONSIVE TRICKS
Stephan Wink

Talare

Rebecka Carlsson

Rebecka är en av de få svenskar som utbildats vid Singularity University i Silicon Valley. Under tre månader bodde hon på NASA tillsammans med 90 entreprenörer/forskare från 47 länder och intensivtränades i hur exponentiella teknologier som AI, blockchain och robotik kan användas till att skapa skalbara lösningar för vår tids globala utmaningar.

Hon har arbetat som politiskt sakkunnig till Sveriges klimat- och miljöminister samt vice statsminister under perioden då Paris-avtalet förhandlades fram och undertecknades.

Talare

Jonas Enqvist

Jobbar som Athletic Director med Ski Team Sweden Alpine & Skicross. I sitt jobb ansvarar han för medicinsk support, utbildning, forskning och utveckling samt idrottsvetenskaplig support. STSA har under senaste åren börjat utforska möjligheterna kring datadriven träning. På Alpine Center of Excellence arbetar de för att optimera processen sensor-databearbetning-datapresentation-beteendeförändring-prestation.  Jonas kommer berätta om de lärdomar de dragit från att jobba med data och vilka fördelar och utmaningar det finns innan vi kan uppnå full potential i processen ”Från sensor till prestation”.

Talare

Mikael Swarén

Sensorer och system för att optimera prestation och förebygga skador inom idrott – hur gör vi tekniken tillgänglig för alla?

Digitaliseringen inom idrott och hälsa går extremt fort och nya sensorer utvecklas kontinuerligt. Resultatet av den snabba utvecklingen är att huvudproblemet idag inte är att samla in data, utan att faktiskt samla in rätt och relevant data. Att ha tydliga och tillämpningsbara frågeställningar, som direkt påverkar prestationen, blir alltmer viktigt för att inte ”Internet of Things” ska dränka användarna i den flodvåg av data som genereras. Vad bör man tänka på vid val av sensor, hur kan man överföra data, vad kommer ske med 5G och hur påverkar det utvecklingen av sensorer, analyser och feedback? Mikael Swarén forskar om objektiva mätsystem inom idrott och är verksamhetsledare för SUMS (Swedish Unit for Metrolgoy in Sports) vid Högskolan Dalarna. Han är en internationellt certifierad prestationsanalytiker och är knuten till Sveriges Olympiska Akademi och KTH för att utveckla nya analysmetoder och feedbacksystem för idrott och hälsa.

32

Workshops

Register yourself

Folkets Hus Östersund

Krondikesvägen 93, 831 46 Östersund
Koordinater: 63.161599, 14.674061

Hitta hit

Partners

An effective sponsor thank you letter is vital to build for the future.

Välkommen till Digitaldagarna 2020 den 19-22 oktober.

Temadagar

Utställare

Ta chansen att vara med som utställare under F-Tech eller Digitaldagen 2020.

Kontakta oss

Följ oss

Följ oss